Reeve – Kampen
    Zuideinderhof – Kamperveen
    Zalk
    De Thijs – Wilsum
    Stationskwartier – Kampen
    Het Onderdijks – Kampen

Projecten

Dank u wel voor uw belangstelling. We hopen dat u hier voldoende informatie kunt vinden over de verschillende locaties in Kampen waar u zelf uw droomhuis op een eigen kavel kunt (laten) bouwen.

In Kampen zijn veel mogelijkheden voor het kopen van een bouwkavel.  Verschilllende locaties, in de stad of daarbuiten, in een van de kernen van Kampen. Ieder project heeft zijn eigen karakter, dorps, landelijk, groenstedelijk. Aan het water, aan het groen, bij het station, bij scholen, en dat alles ook nog in verschillende prijsklassen. Keuze genoeg zouden we denken.

Wij doen uiteraard onze uiterste best om de gegevens actueel en juist te houden. Toch kan het gebeuren dat de getoonde informatie niet juist is. Informeer dus bij de gemeente Kampen naar de laatste stand van zaken en de diverse mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met mevrouw A. van Dam, telefonisch 038 - 339 28 12 of stuur een e-mail naar a.vandam@kampen.nl.

Wij wensen u veel plezier bij het zoeken van de geschikte plek.
Ten zuidwesten van Kampen is, door de aanleg van het Reevediep, ruimte ontstaan voor een nieuw woongebied. Het echte IJssellandschapsgevoel met weidse uitzichten op mooie waterlandschappen zorgt voor een plus ten opzichte van andere plannen. Het is de bedoeling dat er in Reeve 600 woningen komen. Reeve ligt relatief dicht bij Kampen en de grotere stad Zwolle en centraal ten opzichte van ontsluitingswegen.

Een nieuw dorp in de IJsseldelta
Het plan IJsseldelta-Zuid voorziet in een integrale gebiedsontwikkeling van Kampen in combinatie met hoogwaterbescherming. Uit veiligheidsoverwegingen is de bypass, het Reevediep, aangelegd in de IJsseldelta. De aanleg van deze nieuwe rivierarm en de bijbehorende klimaatdijk is de aanleiding om dit deel van de IJsseldelta te transformeren en water in het gebied opnieuw te introduceren. Aan de noordzijde van het Reevediep is hierdoor ruimte ontstaan voor de ontwikkeling van woningbouw, het dorp Reeve.

De kavels op het Eiland zijn inmiddels verloot en alle onder optie.

Neem ook eens een kijkje op de projectwebsite voor algemene informatie over het plan.

Let op: per kavel is een zogenaamd 'kavelpaspoort' beschikbaar; niet alleen een tekening, maar ook een uitgebreide toelichting. Dit kunt u vinden bij LEES MEER als u de individuele kavels op de kaart aanklikt.

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar reeve@kampen.nl.

In het plan Zuideinderhof in Kamperveen zijn momenteel geen bouwkavels meer beschikbaar.

We verwachten begin volgend jaar nieuwe kavels in het volgende gedeelte van dit plan beschikbaar te hebben.

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw A. van Dam 038 - 33 92 812  of stuur een e-mail naar a.vandam@kampen.nl

Op dit moment zijn er geen bouwkavels beschikbaar in Zalk.

Maar.......een aantal mensen heeft zich verenigd in een collectief, dat samen met Dorpsbelangen Zalk en de gemeente Kampen de mogelijkheden onderzoekt om tot een gezamenlijk project van woningbouw in Zalk te komen.

Wilt u meer weten over deze plannen en ook meepraten en meedenken? Hiernaast vindt u de link naar meer informatie!


Het plan De Thijs in Wilsum biedt de mogelijkheid voor de bouw van ruim vijftig eengezinswoningen in verschillende woningcategorieën. De nieuwe woningbouwlocatie ligt aan de oostzijde van de dorpskern Wilsum tussen de Thijsweg, de Dorpsweg, de Van Lierweg en de H. Evinkweg. Er zijn momenteel geen bouwkavels meer beschikbaar.

Maar.......een aantal mensen heeft zich verenigd in een collectief, dat samen met Dorpsbelangen Wilsum de mogelijkheden onderzoekt om tot een gezamenlijk project van woningbouw in Wilsum te komen, een zogenaamd cpo-project {collectief particulier opdrachtgeverschap).

Wilt u meer weten over deze plannen? Stuur dan een berichtje naar cpo@wilsum.info

 

.De nieuwste woonwijk van Kampen wordt ontwikkeld op een toplocatie! De wijk ligt erg centraal: dichtbij de stad, dichtbij het NS-station Kampen-Zuid, dichtbij de N50 en ook nog eens aan de rand van de prachtige natuurlijke omgeving van Kampen.

De gemeente heeft momenteel  nog een aantal bouwkavels aan de Koploper beschikbaar voor de bouw van vrijstaande woningen. 

Let op: de gemeente verkoopt de bouwkavels met de verplichting dat u de woning 3 jaar zelf moet bewonen!

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw A. van Dam 038 - 33 92 812   of stuur een e-mail naar a.vandam@kampen.nl.
Het Onderdijks is een groene, duurzame en kindvriendelijke wijk in ontwikkeling. Het is een aantrekkelijke en ruim opgezette woonwijk met veel groen. De wijk ligt dicht bij de IJssel en de natuurlijke omgeving van Kampen maar ook dichtbij de gezellige historische binnenstad van Kampen waar altijd veel te doen is. Verder zijn vele voorzieningen als winkels, scholen, speeltuinen, fietsroutes en sportvelden binnen handbereik.

In het laatste deelgebied van Het Onderdijks, De Terpen, wordt volop gebouwd. Onderdeel van De Terpen is De Eigenwijze Terp, een kavel van ca 1100 m2, bestemd voor de bouw van één woongebouw, waarin drie of twee huishoudens gaan wonen. Zij maken gebruik van gemeenschappelijke ruimtes. De inschrijving voor deze kavel verliep op 1 juni. Er is 1 inschrijving ontvangen. We gaan met deze inschrijver in gesprek. Omdat deze woning aan verschillende specifiieke eisen moet voldoen houden we hier geen optieperiode aan die kan verlopen. 

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw A. van Dam , 038 - 33 92 812  of stuur een e-mail naar a.vandam@kampen.nl.