Reeve – Kampen
    Zuideinderhof – Kamperveen
    Zalk
    De Thijs – Wilsum
    Stationskwartier – Kampen
    Het Onderdijks – Kampen

Projecten

Dank u wel voor uw belangstelling. We hopen dat u hier voldoende informatie kunt vinden over de verschillende locaties in Kampen waar u zelf uw droomhuis op een eigen kavel kunt (laten) bouwen.

In Kampen zijn veel mogelijkheden voor het kopen van een bouwkavel.  Verschilllende locaties, in de stad of daarbuiten, in een van de kernen van Kampen. Ieder project heeft zijn eigen karakter, dorps, landelijk, groenstedelijk. Aan het water, aan het groen, bij het station, bij scholen, en dat alles ook nog in verschillende prijsklassen. Keuze genoeg zouden we denken.

Wij doen uiteraard onze uiterste best om de gegevens actueel en juist te houden. Toch kan het gebeuren dat de getoonde informatie niet juist is. Informeer dus bij de gemeente Kampen naar de laatste stand van zaken en de diverse mogelijkheden. U kunt een mail sturen naar vastgoedzaken@kampen.nl

Wij wensen u veel plezier bij het zoeken van de geschikte plek.Kavels te koop
Een aantal kavels in Reeve op Het Eiland en in de Dorpskern is weer beschikbaar gekomen. Vanaf 11 augustus 2023 tot 27 september 2023 12.00 uur kunt u zich inschrijven voor een kavel. Zie downloads in de rode kolom rechts op deze pagina.
Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar reeve@kampen.nl 
Let op: per kavel is een zogenaamd 'kavelpaspoort' beschikbaar; niet alleen een tekening, maar ook een uitgebreide toelichting. Dit kunt u vinden bij LEES MEER als u de individuele kavels op de kaart aanklikt.


REEVE – KAMPEN


Door de aanleg van het Reevediep is er ruimte ontstaan voor een nieuw woongebied; het dorp Reeve. Reeve is een dorp met weidse uitzichten op mooie waterlandschappen. In de komende jaren wordt Reeve een waterrijk dorp met 600 woningen, met de mogelijkheid om uit te groeien naar een dorp van +/-1300 tot 1500 woningen. Reeve is vanaf 3 juni 2021 officieel een woonplaats binnen de gemeente Kampen en daarmee dus ook een echt dorp. Reeve ligt bij het Reevediep en is een dorp in Reevedelta(reevedelta.nu). Reeve ligt relatief dicht bij de stad Kampen en de grotere stad Zwolle en ligt centraal ten opzichte van ontsluitingswegen.

Dorpse karakter
Wonen in Reeve is wonen met een dorpse uitstraling met buurtjes en hoven, waardoor een dorpse intimiteit ontstaat. Het dorpse karakter van Reeve komt ook in de architectuur van de woningen tot uitdrukking. Reeve heeft een sterke eigenzinnige identiteit door de volgende kenmerken: Reeve is een nautisch pioniersdorp in een rivierenlandschap in een omgeving waar de natuurelementen vrij spel hebben. De bebouwing is hier “te gast” in het landschap. Bouwen in Reeve is bouwen in een nieuw dorp in een nieuw landschap op en achter de unieke klimaatdijk.

Dorpskern
De dorpskern, met een plein voor ontmoeting en op het dorp afgestemde voorzieningen, ligt op een uitgekiende plek in het plan, waar routes, diverse functies en uitzicht op het water bij elkaar komen. De dorpskern ligt op een verbreed en naar voren geschoven deel van de klimaatdijk, tevens een uniek uitzichtpunt, aan het Reevediep, en bij de sluis die het binnendijkse water verbindt met het water van de randmeren, bij de buitenhaven en op het knooppunt van doorgaande langzaam verkeersroutes. Meer informatie over Reeve is te vinden via https://reeve.nu

Op dit moment zijn er geen bouwkavels beschikbaar in Zalk.

Maar.......een aantal mensen heeft zich verenigd in een collectief, dat samen met Dorpsbelangen Zalk en de gemeente Kampen de mogelijkheden onderzoekt om tot een gezamenlijk project van woningbouw in Zalk te komen.

Wilt u meer weten over deze plannen en ook meepraten en meedenken? Hiernaast vindt u de link naar meer informatie!


plan DE THIJS – WILSUM fase 2

Het plan De Thijs in Wilsum fase 2 biedt de mogelijkheid voor de bouw van 21 woningen in verschillende woningcategorieën. De nieuwe woningbouwlocatie ligt aan de oostzijde van de dorpskern Wilsum tussen de Thijsweg, de Dorpsweg, de Van Lierweg en de H. Evinkweg. Voor de realisatie van fase 2 is een CPO-vereniging opgericht (collectief particulier opdrachtgeverschap).                   

Gunstige ligging Plan de Thijs

Vanwege de centrale ligging en uitstekende fietsverbindingen kun je ook heel makkelijk met de fiets naar je werk of school in IJsselmuiden, Kampen of Zwolle. Binnen 10 autominuten sta je in het centrum van IJsselmuiden, Kampen of Zwolle.

  

.De nieuwste woonwijk van Kampen wordt ontwikkeld op een toplocatie! De wijk ligt erg centraal: dichtbij de stad, dichtbij het NS-station Kampen-Zuid, dichtbij de N50 en ook nog eens aan de rand van de prachtige natuurlijke omgeving van Kampen.

Er zijn op dit moment geen kavels meer beschikbaar.
Het Onderdijks is een groene, duurzame en kindvriendelijke wijk in ontwikkeling. Het is een aantrekkelijke en ruim opgezette woonwijk met veel groen. De wijk ligt dicht bij de IJssel en de natuurlijke omgeving van Kampen maar ook dichtbij de gezellige historische binnenstad van Kampen waar altijd veel te doen is. Verder zijn vele voorzieningen als winkels, scholen, speeltuinen, fietsroutes en sportvelden binnen handbereik.

Er zijn geen kavels meer beschikbaar.