• Het-Meer-foto-(1)-Foto-Tennekes copy
  • Kamperveen-Zuideinde-foto-(3)-Foto-Tennekes copy
  • Stationskwartier-foto-(1)-Foto-Tennekes copy
  • Wilsum-foto-(2)-Foto-Tennekes copy
  • Zalk-foto-(4)-Foto-Tennekes copy
  • het_onderdijks
  • het_onderdijks1
Heerlijk wonen in Kampen
Kampen kent een glorieus verleden en ontwikkelde zich in de 13e eeuw tot een belangrijke Hanzestad. De historische binnenstad met honderden momumenten geven de stad een authentieke uitstraling. De natuurlijke omgeving nodigt uit om te wandelen, te fietsen of te sporten. Daarnaast heeft Kampen een rijk verenigingsleven en worden er door het jaar heen tal van evenementen georganiseerd. Kampen is een levendige en veelzijdige stad! Ontdek het zelf!

De dorpskernen
De gemeente Kampen kent, naast de stad Kampen, zeven unieke dorpskernen: IJsselmuiden, Grafhorst, 's-Heerenbroek, Mastenbroek, Kamperveen, Wilsum en Zalk. IJsselmuiden bevindt zich dichtbij Kampen aan de overkant van de IJssel. Het centrum van het dorp heeft een gevarieerd winkel- en voorzieningenaanbod.

De verschillende dorpskernen bieden de mogelijkheid om te wonen in een landelijke omgeving. De afstand tot de stad Kampen is maximaal tien kilometer waardoor alle voorzieningen van de stad goed te bereiken zijn.

Funshoppen & Dagelijkse boodschappen
De Oudestraat slingert door de sfeervolle monumentale binnenstad. Winkelen in Kampen is leuk dankzij het gevarieerde aanbod van boetiekjes, woonwinkels en kledingwinkels. In het midden van de winkelstraat bevindt zich het horecaplein 'Plantage' waar je heerlijk op het terras kunt zitten voor koffie, thee, lunch of diner. Gewoon even boodschappen doen? Dat kan bij één van de vele supermarkten.

Voorzieningen & Bereikbaarheid
Kampen is een middelgrote stad. Ideaal, alles is in principe met de fiets bereikbaar. Daarnaast zijn er vele voorzieningen aanwezig als een zwembad, diverse sportaccommodaties, speeltuinen, musea en exposities, een bibliotheek, een prachtig stadspark, een theater, kinderboerderij, centrum voor kunsteducatie en meer...Kampen ligt centraal in het land, is goed te bereiken met het openbaar vervoer en ligt dichtbij de snelweg wat zorgt voor een goede bereikbaarheid.

Gevarieerd woningaanbod
Huidige en toekomstige inwoners vinden een grote verscheidenheid aan woonlocaties in de stad of in één van de zeven dorpskernen. Momenteel zijn er kavels beschikbaar in de stad in de woonwijken Het Onderdijks en Het Stationskwartier. Daarnaast biedt IJsselmuiden met plan Het Meer vele woonmogelijkheden en is het mogelijk om meer landelijk te wonen in de dorpskernen Kamperveen, Zalk of Wilsum.